søndag 22. februar 2009

pr0n, w00t, LOL, Warez, n00b!!!




A WORLD OF GEEKS

Du vil raskt kunne gjenkjenne en nerd ved at det er en solid mangel på tegnsetting, skrivefeil, forkortelser, tall i stedet for bokstaver, banning, homohets, mobbing, nazireferanser, kvinnehat, nedlatende holdninger og en form for «stor i kjeften»-holdning som du bare vet utelukkende eksisterer så lenge de sitter og ser på en PC-skjerm.

Det er likevel viktig å påpeke at alt er skrevet uten noen vonde følelser overhodet – og ofte med en solid dose selvironi, som gjerne er såpass skjult at du neppe ser den hvis du er førstegangseksponert.

Ekspert leet: /\/\ (_+()\\/-\ /\/\_§- -/()_~ /\/\\) \/\/+- _=-=-+ }

Betydning: I'm gonna mush your mind with leet

1337 (leet/l33t)

1. En skrivemåte, gjerne omtalt som Leetspeak, som rett og slett er et språk der bokstaver i stor grad blir erstattet med tall og andre tegn som ligner relativt mye på de vanlige bokstavene. For eksempel blir E til 3, o blir til 0, T blir til 7, A blir til 4 og så videre. I tillegg er «tøffe» bokstaver som X og Z noe som brukes langt mer enn normalt hvis det høres eller ser tøft ut.

Det finnes en lang rekke forskjellige «dialekter» innenfor Leetspeak, fra det relativt enkelt forståelige til det nærmest komplett uleselige der en gjerne tegner bokstaver med tegn. For eksempel «4 81RD 15 1/\/ 7I-I3 I-I0U53» som kan oversettes til «A bird is in the house».

2. L33t er også et uttrykk, tidvis også skrevet «leet» og «1337» (avhengig av hvor 1337 du er), som er variant av ordet «elite». Nerder omtaler gjerne seg selv, og i spesielle også venner, som «1337» for å skryte av hvor flink man er til et eller annet.

«OMG!!! Han har maaaad skillz!»

W00T!

Dette er et uttrykk som mange har misforstått. Av merkelige årsaker så er det mange som tror dette er et sjokkartet uttrykk, og det blir derfor ofte brukt helt feil. Men «w00t» eller «woot» er rett og slett et gledesuttrykk.
«Det har kommet en ny episode med 24! W00t!!!»

«STFU n00b!»

WOW

Dette er faktisk ikke et gledesuttrykk, men rett og slett navnet på det latterlig store nettbaserte rollespillet «World of Warcraft».

CAMPER
Brukes om feige personer i skytespill. En camper er en person som ikke beveger seg rundt på brettet overhode, men som står på et veldig trygt sted der han har god utsikt til å skyte på alt som beveger seg lenge før de kan skyte ham.
Det er ofte en n00b som camper.

LOL
Nok en gang en forkortelse for en følelse. LOL betyr «Laughing out loud», altså at man ler høyt. Skikkelig miljøskadede nerder er så inn i denne verden at de gjerne skriker ut «loll» høyt når de sitter fremfor datamaskinen.
LOL blir for øvrig gjerne brukt hvis noen oppfører seg som en n00b.

«ROFLMAO!!!!!!!! Den videoen var bare døds-LOL!»

Til slutt noen helt enkle ordforklaringer:

Warez: En nerd kjøper ikke programvare men det lastes ned fra nettet. Warez er en fellesbetegnelse på piratkopiert programvare.

Cracke: En må ofte gjøre endringer med piratkopiert programvare for å få det til å fungere - å cracke programvaren. Warez på som regel crackes.

og til slutt...

Rick Roll
Et totalt meningsløst fenomen som oppsto på en av de virkelige nerdestedene på nett som en ikke bør besøke. Fenomenet går ut på at du får en lenke til et eller annet, men i stedet så blir du sendt til musikkvideoen Never Gonna Give You Up av Rick Astley.
Kan for eksempel brukes slik:
«Klikk her for verdens beste pr0n-bilde




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar